Wat is gezonde voeding?

Leuk en aardig dat idee van bewuster eten, maar wat is nou 'gezond' om te eten? Omdat niet iedereen zich verdiept in voeding, is het voor veel mensen nog een raadsel wat goed is om te eten. Ja, we weten dat fruit en groenten het lichaam goed doen, maar wat zijn de andere opties? We leggen er een aantal uit.

Volkoren graanproducten

Ten eerste is het eten van volkoren graanproducten een goede vooruitgang als je bewuster wil eten. Deze bevatten namelijk voedingsstoffen als vezels, ijzer en eiwitten. Hoe pas je dit toe op je werk? Maak een boterham van volkoren brood, in plaats van wit brood. Dit scheelt al een hoop suikers en vetten. Eet je liever een complete maaltijd als lunch? Overweeg dan een kom zilvervliesrijst of bulgur met verse groenten.

Meer plantaardig, minder vlees

Ten tweede is het slim om vlees te matigen en meer plantaardig te gaan eten. Naast dat het goed is voor het milieu, zal jouw lichaam er ook blij mee zijn. Het consumeren van rood en bewerkt vlees vergroot namelijk de kans op diverse kankersoorten en diabetes. Een plantaardig dieet verkleint dit risico en ook de kans op andere ziektes. De basis is vooral vers fruit en groenten, want deze bevatten de meeste voedingswaarden. Daarnaast bevatten peulvruchten en noten gezondere vetten en proteïnen. Zin in een snack? Neem dan een handjevol (ongezouten) noten. Behoefte aan een vullende maaltijd? Maak een salade met bonen, noten en veel verse groenten. Als je het lastig vindt om vlees te beperken, kan je proberen veganburgers te eten. Deze burgers zijn volledig plantaardig, maar smaken wel naar vlees.

Suikervrij drinken

We hebben vaak dorst en drinken dan ook wat, maar tegenwoordig nemen we in plaats van water regelmatig een glas limonade of frisdrank. Niet zo best dus. Deze drankjes bevatten veel suikers die we niet nodig hebben. Neem daarom een glas water of kop thee, zo krijg je geen suikers en calorieën binnen en bevochtig je het lichaam op een gezonde manier.

Voor de werkgevers:

Het investeren in gezonde voeding voor je werknemers is een slimme investering. Een gezond lichaam biedt betere resultaten en een fijnere werksfeer. Daarbij zullen werknemers gemotiveerder zijn en zich fitter voelen.

Terug naar Gezondheid
Afvallen