Eet gezond!

Eten doen we allemaal, maar gezond eten niet. Zonder je uit van de rest door dit wel te doen! Eet minder bewerkte producten en meer verse producten, zoals fruit, groenten en noten. Matig daarnaast je consumptie van vlees, dit vergt erg veel energie van je lichaam en levert er weinig van. Drink daarnaast niet te veel gesuikerde drankjes zoals frisdrank en limonade. Deze bevatten nauwelijks gezonde voedingswaarden en belasten je lichaam met allerlei slechte ingrediënten. Probeer eens een lekker glas water! Of gebruik natuurlijke zoetstoffen bij je koffie en thee. Er zijn genoeg alternatieven om je ongezonde eetgewoontes te vervangen. En nee, je hoeft niet volledig gezond te eten, maar om alles uit jezelf te halen is het wel belangrijk om op je voeding te letten!

Blijf in beweging

Is gezonde voeding genoeg? Nee! Genoeg beweging is net zo belangrijk. Probeer elke dag minimaal een half uur te bewegen. Dit zorgt voor een goede circulatie in je lichaam. Heb je een kantoorbaan? Dan is dit nog veel belangrijker. Je zit namelijk bijna acht uur achter elkaar op een stoel, waardoor je circulatie veel minder loopt. Heb je te maken met zware bewegingen op je werk die je lichamelijk belasten? Dan is het belangrijk om dit door te geven aan je werkgever. Het is niet de bedoeling dat werknemers pijn ervaren door hun baan, tenzij ze professionele vechters zijn. Genoeg beweging en goede voeding zijn de belangrijkste factoren om je goed te voelen, waar je ook bent.

Pas je omgeving aan

Behalve voeding en beweging speelt je omgeving ook een rol. Heb je bijvoorbeeld last van werkstress door te hoge werkdruk, dan moet je dit zo snel mogelijk aangeven bij je werkgever. Werkstress kan ervoor zorgen dat je niet meer optimaal presteert en je slecht blijft voelen. Hiernaast kan slechte hygiëne je ook negatief beïnvloeden, doordat je eerder geïrriteerd wordt en zo de werksfeer verslecht. Hou dus rekening met je omgeving en durf mensen aan te spreken als ze iets onaangenaams doen.